Algemene voorwaarden webshop www.anneliesbaes.eu

De hierna volgende algemene voorwaarden en afspraken hebben betrekking op alles wat betrekking heeft www.anneliesbaes.eu/, op naam van Annelies Baes (Crochet Designs), namelijk : alle contracten, samenwerkingen, leveringen van fysieke artikels en levering van pdf patronen, en alle andere diensten.

Dit alles wordt verder vermeld als : producten en diensten. Deze afspraken zijn geldig te allen tijde, onafhankelijk van de communicatiewijze.

Wanneer u gebruik maakt op gelijk welke manier van de website, het blog en de webwinkel, of enige andere dienst verleend door Annelies Baes, gaat u akkoord met al onze Algemene Voorwaarden en Afspraken.

Annelies Baes (Crochet Designs)

= Annelies Baes

Overhout 10, 2170 Merksem, Belgium.

Email : info@anneliesbaes.eu

BTW : BE 0828 397 321

Beschrijving van de diensten

 • Annelies Baes biedt hoofdzakelijk haakpatronen aan op de website. De patronen worden als PDF-files aangeboden. De patronen zijn ENKEL VOOR PRIVE-GEBRUIK, dus NIET VOOR COMMERCIELE DOELEINDEN OF VERKOOP. COPYRIGHT IS VAN TOEPASSING OP ALLE PATRONEN.
 • Annelies Baes verkoopt ook : haakboeken, tijdschriften, …. op de website.
 • Annelies Baes verkoopt ook handwerk op de website. (meestal : unieke demo-modellen van patroonontwerpen)
 • Annelies Baes geeft ook haakles : workshops
 • Annelies Baes is ook werkzaam als tech editor.

Contractuele partijen, Gebruiksvoorwaarden voor de  Shop

 1. Alle verkoopscontracten betreffende de PDF-files en alle andere producten en diensten worden afgesloten tussen de klant en Annelies Baes.
 2. Wat de levering van de PDF-files via download-link betreft : hiervoor heeft u nodig : een internet aansluiting, actuele en goed werkende software en hardware. U bent zelf volledig verantwoordelijk wat toegang tot de diensten en producten betreft. Dit kan extra ‘derde-partij-kosten’ met zich meebrengen in sommige gevallen : zoals internet provider kosten, …. U dient uiteraard ook voorzien te zijn van alle noodzakelijke toestellen om gebruik te kunnen maken van de diensten en producten.
 3. Als u vragen hebt, kan u een mail sturen naar : info@anneliesbaes.eu . Annelies Baes geeft geen telefonische assistentie.

Bestellen, afsluiten van het contract, betaling,…

 1. Het aanbod van producten en diensten kan op elk moment gewijzigd worden zonder enige voorafgaande verwittiging. Het aanbod en de wijze van presentatie van producten en diensten op de website is een vrijblijvend online aanbod, er is geen enkele verplichting tot aankoop.
 2. Hoe koop je een product of dienst op de website? Je klikt op de ‘In winkelwagen-button’ bij het gewenste artikel of dienst, kiest indien nodig het juiste aantal en voeg toe aan je winkelkarretje. Je kan op elk moment tijdens het winkelproces de inhoud van je winkelkar bekijken door op de ‘winkelkar-button’ te klikken. Als je een of meerdere artikels of diensten wenst te verwijderen, kan je op elk moment op annuleren klikken. Als je de bestelling wil afronden, klik je op ‘afrekenen’. (Het bestelproces wordt onderbroken indien de internetverbinding wegvalt of als je de verbinding verbreekt).
 3. Betalen
  – betalen kan met : bancontact, maestro, mastercard, visa, paypal, Ideal, … of overmaking per bankoverschrijving. Achteraf betalen is niet mogelijk.
 4. De aankoop en het contract bestendigen gebeurt als volgt : door het kiezen en selecteren van je producten en diensten, en het invullen van je persoonlijke gegevens, en het goedkeuren van de Algemene Voorwaarden en Afspraken, en het afronden van het bestelproces door de betaalwijze te selecteren en uit te voeren. Na betaling ontvang je een mail met daarin een link naar het pdf-patroon dat je vervolgens kan downloaden. (Pdf-patronen zijn ENKEL voor persoonlijk gebruik en NIET voor commerciële doeleinden of verkoop. Alle patronen hebben COPYRIGHT).
 5. Belangrijke info : Klanten die verkiezen te betalen met bankoverschrijving : deze pdf-patronen worden door Annelies Baes 1 x per week handmatig doorgestuurd, namelijk op vrijdag!
 6. Persoonlijke gegevens worden enkel op de website bewaard en gebruikt om de bestelling zorgvuldig te kunnen uitvoeren. De Algemene Voorwaarden en Afspraken zijn altijd te vinden op de website in het Nederlands en het Engels.

Gebruiksrecht betreffende de haakpatronen 

Elk haakpatroon ontworpen en gepubliceerd door Annelies Baes is beschermd door de wet op copyright en door alle andere commerciële eigendomsrechten. Bij aankoop van een of meerdere patronen verkrijg je geen enkel eigendomsrecht. Je verkrijgt wel het niet-exclusieve recht om het betreffende patroon te gebruiken om een haakwerk te maken voor persoonlijk gebruik. Er is dus geen toelating tot commercieel gebruik van zowel het patroon als het gemaakte product. Nog meer specifiek : het is ook niet toegelaten om het patroon te copiëren, te verdelen, openbaar te maken op internet of elders, het patroon aan te passen, te exploiteren, …, ook een imitatie ervan is niet toegestaan.

Herroepingsrecht, annulatie,…”

 1. Patronen, pdf-documenten : Belangrijke info : Ik bevestig hierbij, dat van zodra u een download-link voor een of meerdere patronen hebt ontvangen, of van zodra het downloaden van een of meerdere patronen begonnen is, er geen enkel recht op herroeping geldig is. (volgens de internationale wet betreffende pdf-documenten).
 2. Bij de aankoop van producten (behalve pdf-patronen dus), heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende 14 dagen. Deze termijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door of namens de consument.
  Tijdens deze termijn zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en  de verpakking. Hij zal het product slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij het product wens te behouden. Indien hij van zijn herroepingsrecht gebruik maakt, zal hij het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan Vicarno retourneren, conform de redelijke en duidelijke instructies.
  Kosten van retourneren : de kosten voor het terugzenden zijn van rekening van de klant. De klant dient er voor te zorgen dat het retourneren veilig gebeurt, en traceerbaar is. (aangeraden is om verzekerde verzending met handtekening bij ontvangst te gebruiken). Indien het product kwijtraakt na terugzenden door de klant, is Annelies Baes hier niet verantwoordelijk voor en zal er ook geen terugbetaling geschieden.
  Als bij retourneren blijkt dat er door gebruik van het product een waardevermindering is ontstaan, mag dit van het retourneringsbedrag afgetrokken worden.
  Na ontvangst van het geretourneerde product, zal de terugbetaling  verricht worden binnen de 30 kalenderdagen volgend op de ontvangst van het geretourneerde product.
 3. Bij de aankoop van diensten heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende 14 dagen. Deze termijn gaat in op de dag na bevestigde bestelling van de dienst, EN INDIEN de dienst nog niet verstrekt is. Verstrekte diensten kunnen niet worden terugbetaald.

Prijs

Annelies Baes (Crochet Designs) is een kleine handelsonderneming, en is vrijgesteld van BTW. De prijzen op de website zijn dus de verkoopprijzen.
(de prijzen staan los van eventuele kosten van internetverkeer, die voor de rekening van de klant zijn. Internetkosten kunnen te allen tijde geconsulteerd worden bij uw internet provider).

Eigendomsrecht

Annelies Baes (Crochet Designs) is de wettelijke eigenaar van alle producten, tot de volledige betaling is uitgevoerd.

Het niet-exclusieve gebruiksrecht op de patronen (enkel voor persoonlijk gebruik) wordt toegekend na betaling.

Privacy

Het invullen van persoonlijke klantgegevens, nodig om de bestelling in behandeling te nemen en goed te kunnen uitvoeren (zoals naam, adres, email, ……) is op vrijwillige basis. Deze gegevens worden enkel bewaard om de bestelling goed te kunnen uitvoeren, en zijn strikt vertrouwelijk. Wij verzekeren u dat deze gegevens niet aan derde partijen worden doorgegeven en kunnen op aanvraag altijd worden verwijderd.

Aansprakelijkheid betreffende inhoud / Aansprakelijkheid betreffende linken

De inhoud van de website is samengesteld met de grootste zorg.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid betreffende de juistheid, volledigheid en de tijdsduur van de inhoud van de website.

Wij kunnen ook niet aansprakelijkheid gesteld worden wat betreft de inhoud en de linken van andere websites indien we geen invloed uitoefenen op hun inhoudelijkheid.

Bij linken naar andere website en hun inhoud streven wij de grootst mogelijke kwaliteit na : wij kunnen ook hier niet verantwoordelijk gesteld worden, ondanks dat wij de inhoud regelmatig nakijken en controleren. Indien u onregelmatigheden ontdekt, gelieve ons daarvan op de hoogte te stellen, zodat wij kunnen ingrijpen.

Ook hier wijzen wij op het copyright : betreffende alle patenten, merknamen, intellectuele merken, …… Geen enkel gebruik hiervan is toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming

Burgerlijke aansprakelijkheid

Via onze polis BA-Uitbating, verzekeren wij u dat u bij ons in veilige handen bent, als u een workshop of haakles volgt. Eventuele berokkende schade wordt vergoed. Wat de familiale verzekering voor uw privé-leven is, is de BA-uitbating voor ons beroepsleven.

Toepasselijk Recht

Elk dispuut, probleem, … valt onder de Belgische wetgeving.